Haluan kertoa vähän Äännekoulun Terapiakeskuksien tarinaa…

Olin aamulla vienyt lapset ihan järkyttävällä kiireellä päiväkotiin. Sen jälkeen ajanut lumituiskussa asiakkaan yhteisöön pitämään terapiaa. Ensimmäinen asiakkaani ei ollut paikalla. Seuraava lapsi vetäisi äksäksi lattialle eikä suostunut tekemään mitään.

Peruutin terapian jälkeen häkeltyneenä päiväkodin invavessaan ja istahdin alas. Tajusin silloin, että en tee työtäni niin kuin haluan. En tuntenut osaavani kuntouttaa vaikeita asiakkaitani. Minusta tuntui myös että, en saa tarpeeksi yhteyttä perheisiin, joiden lapsia kuntoutan.

Silloin päätin, että etsin uuden tavan tehdä tätä työtä. Halusin muuttaa työtäni niin, että tunnen todella vaikuttavani asiakkaitteni elämään.

Samalla halusin luoda itselleni työpaikan, joka joustaa elämäntilanteeni mukaan. Että voin rauhassa viedä lapseni päiväkotiin ja sitten aloittaa työni.

Alkoi armoton kokeilu- ja kehittämisjakso:

• Kouluttauduin ymmärtämään syvällisesti epäselvää puhetta ja syömistä jotta varmasti osaan kuntouttaa asiakkaitani.
  • Otin perheet mukaan terapiaan paljon tiiviimmin kuin ennen pyytämällä heidät vastaanotolle, tekemällä etäterapiaa ja Äännekoulun nettiterapiaa.
  • Kehitin tapoja pitää perheiden kanssa yhteyttä verkkosovelluksen avulla silloinkin kun tein terapiaa pelkästään päiväkodilla.

Tänään koen, että melkein kaikki eteeni kulkevat perheet ja yhteisöt sitoutuvat lapsen kuntoutukseen. (Eivät toki kaikki, se ei koskaan voisi olla mahdollista ja ymmärrän sen hyvin.) Tunnen tekeväni todella merkittävää asiantuntijatyötä.

Tarkoitan tällä sitä, että minulla on lapsen kuntoutuksen polussa tehtävä ohjata perhettä ja yhteisöä löytämään yhteinen polku sujuvaan kommunikointiin. Etä- ja nettiterapia ovat olleet todella tärkeitä avaimia tämän merkityksellisyyden löytymiseen, vaikka se tuntuu niin hassulta. Haluan jakaa tätä työtapaa myös omille työntekijöilleni. Ne ovat Äännekoulun ja Äännekoulun Terapiakeskusten kulmakiviä.

(Ja henkilökohtaisessa elämässä – niin – en juokse enää autolle, tarhalle, kauppaan ja takaisin… vaan saan ihan rauhassa olla läsnä pienien tyttärieni elämässä, koska työelämäni on netti- ja etäterapioiden myötä rauhoittunut niin oleellisesti.)

Olisitko sinä halukas kokemaan samanlaista oloa työssäsi? Voisiko meidän Äännekoulu mahdollistaa sinulle tämän?