poika_rento_logo

Lapsen yksittäistä äännevirhettä niinkuin ärrävirhettä, s tai l-äänteen puuttumista, ei pidetä mitenkään vakavana asiana. Yleensä alle 5 -vuotiaat lapset saavat neuvolasta kotiohjeita äänteiden harjoitteluun.

Lisäksi 5-6 -vuotias äännevirheinen lapsi voi parhaimmissa tapauksissa saada yksittäisen käynnin puheterapeutin luona. Jos äännettä ei opita, ajatellaan että koulujen laaja-alaiset erityisopettajat hoitavat äännevirheet kuntoon.

Lapselle ja perheelle äänteen – niinkuin ärrän – puuttuminen voi olla kuitenkin iso juttu.
Perheet pelkäävät pahimmillaan kiusaamista, tai vähintäänkin sitä, miten lapsen sosiaaliset suhteet kehittyvät tai pärjääkö lapsi puuttuvan äänteen kanssa eskarissa ja koulussa. Jatkoa Katjan tarinoitiin TÄSTÄ Itewikin artikkelista