Näin etäpuheterapia toimii

Saatte maksusitoumuksen tai palvelusetelin etäpuheterapiaan

Etsitte itse tai kuntanne etsii teille sopivan etäpuheterapian palvelutuottajan. Me valikoidumme auttamaan teitä. Kunta lähettää meille maksusitoumuksen. Otamme yhteyttä teihin tai te meihin.

Sovitaan etäpuheterapian aloituksesta meillä Äännekoulussa

Valitaan teidän tilanteeseen sopivin puheterapeutti.

Varmistetaan laitteet

Etäpuheterapiaa on parasta toteuttaa tabletilla tai tietokoneella. Verkkoyhteyden voi napata omasta kännykästä tai kotiverkosta. Asiakaspalvelumme ja puheterapeuttimme neuvovat teitä laitteiden käytössä.

Aloitetaan etäpuheterapia

Oma puheterapeutti antaa teille yksityiskohtaiset ohjeet yhteyden ottamiseen Zoom ohjelmalla puheterapiatapaamista varten. Pääsette käyttämään verkkokuntoutus- ympäristöämme.

Meille etäpuheterapian tekeminen on tuttua, teille ei tarvitse olla

Etäpuheterapia voi kuulostaa pelottavalta: pitääkö osata käyttää millaisia vehkeitä? Onko siitä yhtä paljon hyötyä kuin että jos pääsisimme ”oikealle puheterapeutille”?

Voimme huojentaa ajatuksiasi: etäterapia on hyvin tutkittua ja se on todettu useissa tapauksissa erittäin toimivaksi muodoksi toteuttaa puheterapiaa. Etäterapia toteutetaan kotiin ja teidän ei tarvitse kulkea minnekään. Saatte seurata vierestä terapiaa ja opitte kädestä pitäen miten lasta autetaan. Suhteenne lapsen kanssa vahvistuu.

Etäpuheterapiaan tarvitaan:

• Tietokone jossa on nettikamera, kaiuttimet ja internetyhteys TAI
  • Tablettitietokone joss internetyhteys TAI
  • Kännykkä jossa internetyhteys, ja joka voidaan liittää televisioon (esim. Chromecastin tai APPLE TV:n avulla)

Kuka hyötyy etäpuheterapiasta?

Etäpuheterapia sopii oikeastaan kaikenlaisten asiakkaiden tarpeisiin. Meillä on ollut lapsia ja aikuisia terapiassa seuraavilla pulmilla:

• Epäselvä puhe
  • Puheen ymmärtämisen pulmat
  • Kerrontataitojen vaikeudet
  • Sananlöytämisen vaikeudet
  • Sanavaraston pulmat
  • Kehitysvammaisuus
  • Erilaisia syndroomia (DOWN, CATCH)
  • Äänihäiriöt ja Parkinsonin tauti
  • Autisminkirjon pulmat
  • Syömispulmat
  • Puheen kehityksen viivästymät – lapset jotka eivät vielä puhu juuri mitään.
  • Ylivilkkaus ja keskittymisen pulmat (usein etäterapia rauhoittaa lapsen ruudun eteen tekemään hommia eritavalla kuin vastaanotolla)

Miksi valita juuri Äännekoulun etäpuheterapeutti?

• Saat todella osaavan etäpuheterapeutin. Osalla puheterapeuteista on usean vuoden kokemus etäpuheterapiasta ja he ovat työssään erikoistuneet siihen.
  • Etäpuheterapeuttimme konsultoivat jatkuvasti toisiaan ja jakavat hyviä käytäntöjä. Puheterapeutteja ei ole vain yksi, vaan usea, joka päätyökseen tekee etänä terapiaa. He konsultoivat ja neuvottelevat keskenään.
  • Etäterapiaan suunnitellut materiaalit. Meillä on kattava etäterapiaan suunniteltu harjoituspankki ja verkkokuntoutusympäristö, jonka voimme ottaa terapian tueksi.
  • Tekniikka ei petä. Tietohallintopäällikkömme on puheterapeuttien ja asiakkaiden tukena.

Soita ja sovi terapian aloituksesta 044 2413890

Tai ota yhteyttä alapuolella olevan sähköpostilomakkeen kautta.

Palaamme asiaan 1-2 arkipäivän sisällä.

Muut palvelumme

Perustamisestaan Äännekoulu on tarjonnut asiakkailleen laadukasta ja vaikuttavaa puheterapiaa. Katso alta myös muut palvelumme.