Olisiko lapsellasi r virhe, mutta et osaa opettaa häntä yhtään?
Olette ehkä saaneet neuvolasta monisteita tai puheterapeutin kontrollikäynnin ja mukaan ”deddetys”-harjoituksia mutta silti täryä ei tule ja ette ole yhtään lähempänä ärrää.
Sinusta tuntuu jo ehkä pahalle että lasta voitaisiin kiusata äännevirheen takia.

Äännekoulun Ärräkurssilla korjaat lapsen r virheen yksinkertaisen menetelmän avulla

Hei! Olen filosofian tohtori, puheterapeutti Katja Koski. Olen auttanut Äännekoulun avulla tuhansia lapsia pääsemään eroon äännevirheestään.

Olen huomannut, että melkein kaikki näistä lapsista eivät tuota ärrää väärin tottumuksesta, vaan siksi että heillä on motorinen ”este” tuottaa ärrä.

Ärrä on haastava äänne, sillä lapsen pitää yhtä aikaa osata pitää leuka alhaalla, huulet rentoina ja kieli ”kuppimaisessa” asennossa. Eli kielen laidat ovat ylhäällä, mutta kielen kärki rentona. Ja jos joku näistä osasista on vaikeaa, ei täry irtoa vaikka kuinka toistelisitte den den den.

Viimeisen viisi vuotta olen keskittynyt vain epäselvän puheen kuntouttamiseen, ja erityisesti r-virheeseen. Kun lähdet Ärräkurssin mukaan, saat yksityiskohtaiset ohjeet siihen, miten lapsesi oppii ärrän täryn. Harjoittelette ensin pitämään leukaa paikallaan kun kieli nousee ylös. Sitten vahvistatte kielen laidat niin, että täry voi syntyä. Lopuksi harjoittelette ärrän täryn kuntoon ja viette sen puheeseen.

Ja tietysti niin, että lapsikin innostuu harjoittelusta.

Mitä ärräkurssi sisältää?

 1. Alkuvideot, jossa selitän tarkasti  Äännekoulun menetelmän perusteet. Tiedät miten käytännössä toimit lapsen kanssa harjoitustilanteessa. Kuinka paljon harjoittelette ja mitä selität lapselle harjoituksien edetessä.
 2. Alkuarvio, jossa määrität lapsesi tason ja mistä harjoituksista lähdette liikkeelle. Et valitse harjoituksia sattumalta. Ette tee liian vaikeita harjoituksia (esim. toistele ärrän kierrän orren ympäri, jos lapsella ei ole edes oikeaa täryä vielä), koska tiedät mistä aloitat.
 3.  Yksityiskohtainen harjoitusohjelma, jossa neuvotaan ärrän opettaminen alusta loppuun saakka. Kaikki ohjeet ovat videoituja, joten sinun ei tarvitse toimia monistenippujen kanssa vaan saat käytännön vinkkejä ja selkeitä ohjeita. Voit palata harjoitusten pariin milloin vain, jotta olet varma mitä olet tekemässä. Tiedät miten etenet lapsesi kanssa.
 4. Videoidut motoriikkaharjoitukset, joissa kerrotaan yksityiskohtaisesti miksi jotakin harjoitusta harjoitellaan ja mihin asioihin kiinnität huomiota. Harjoittelet näiden videoiden perusteella lapsesi kanssa.
 5. Ohjeen siihen, miten ärrä alkaa täristä kielellä. Eli miten dn dn dn tai pikku-r muutetaan täryksi. Kaikista oleellisin ohjeistus on varmasti kurssin mukana.
 6. Saat pääsyn Äännekoulun nettipeleihin, jotka on suunniteltu äännevirheiden korjaamiseen. Pelit motivoivat lastasi harjoittelemaan.
 7.  Materiaalit ovat käytössäsi 4kk oston jälkeen.
 8. HUOM! Ärräkurssi on itseopiskelukurssi. Tule kurssin aikana mukaan salattuun Eroon äännevirheistä Facebookryhmään, jossa saat vertaistukea ja vinkkejä muilta r virheen kanssa kamppailevilta perheiltä. Tässä ryhmässä on mukana myös Äännekoulun puheterapeutit, joilta saa hyviä vinkkejä treeniin. Avoimessa foorumissa sinänsä puheterapeutit eivät voi asiakkaiden tietosuojan kannalta ottaa kovin tarkkaa kantaa kunkin lapsen harjoitteluun, mutta motivaatiota ja tsemppiä löytyy sieltä aina.

100% RAHAT TAKAISIN TAKUU!

Uskon, että näillä ohjeilla voit auttaa lastasi korjaamaan ärrävirheen, jos teette lapsen kanssa kovasti töitä ohjeitteni mukaan. En voi kuitenkaan 100% taata että äännevirhe korjaantuu, koska en ole koskaan nähnyt lastasi.

Lupaan kuitenkin 100% rahat takaisin jos teet alkuarvion, käytät kurssimateriaalia lapsesi kanssa ja et koe saaneesi uusia keinoja auttaa lastasi.

Sillä jos tulet mukaan, sinun täytyy aikuisena sitoutua tähän kurssiin. Kurssin pelkkä ostaminen nimittäin ei ärrää korjaa.

Tämä ei sovi myöskään perheille, joiden lapsi aivan ehdottomasti kieltäytyy harjoittelemasta.

Jos kuitenkin olet omaan lapseesi sitoutunut vanhempi, joka todella haluat auttaa lastasi, niin tervetuloa lämpimästi. Olen kasannut kaiken sen tiedon, minkä olen vuosien ja tuhansien asiakkaitteni kanssa oppinut ja laittanut tähän kurssiin.

Kenelle Ärräkurssi sopii ja ei sovi?

Kenelle Ärräkurssi sopii?

 • Tavallisesti kehittyneille lapsille, joilla on R-virhe. Lapsella voi olla myös S-virhe, mutta L äänne pitää lapsen osata.
 • Lapsille, jotka toimivat kivasti vanhempien ohjauksessa ja pahin uhmakausi on selätetty.
 • Vanhemmille, jotka jaksavat olla kärsivällinen lapsen harjoittelua kohtaan 😉
 • Perheille, joilla on rauhallinen jakso elämässään ja voi keskittyä ärrän harjoittelemiseen.

Kenelle Ärräkurssi ei sovi?

 • Lapsille jotka ehdottomasti kieltäytyvät harjoittelusta
 • Lapsille jotka ovat jo vuosia tuloksetta harjoitelleet ärrää, suosittelemme silloin Äännekoulun nettiterapiaa, jossa on mukana puheterapeutin ohjaus.
 • Perheille, joilla on todella kiire koko ajan, eikä tilaa harjoittelulle löydy.

Tässä on yksi esimerkki harjoitusvideoistamme, jotta tiedät millaista materiaalia Ärräkoulu sisältää:

Äännekoulun nettiterapiajakso, jossa puheterapeutti ohjaa kuntoutustanne 3kk ajan videoviestien avulla maksaa 396,80 e.  

Äännekoulun Ärräkurssi maksaa vain 97e

Saat koko Ärräkurssin 4 kuukauden ajaksi 97 euron hintaan. Tämä on kertamaksu, ei kuukausimaksuja tai jäsenyyksiä. Kuukausihinnaksi tulee noin 25 euroa. Se tarkoittaa noin 80 centin päivähintaa. Se on aika vähän verrattuna siihen hyötyyn, minkä lapsi tästä itselleen saa.

Ärräkurssilla on ehdottomasti 100 % tyytyväisyystakuu. Jos teillä on rauhallinen jakso perheessä ja voitte keskittyä ärrän opiskeluun, on parempi aloittaa nyt kuin lykätä tätä myöhemmäksi. Lapsi kiittää sinua tulevaisuudessa.

Ja tässä vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin:

1) Soveltuuko Ärräkoulu jos lapsella on kurkkuärrä?

Soveltuu. Tämän hetkisellä ärrän tuottamistavalla ei ole mitään väliä. Ärrä saa ääntyä kurkussa, poskessa, l-äänteenä, amerikkalaisena ärränä… Kurssi opettaa oikeanlaisen ärrän oli tilanne mikä tahansa.

2) Lapseltani puuttuu s- ja d-äänteet, sopiiko kurssi meille? 

Soveltuu. S-äänne ei ole edellytys ärrän oppimiselle. Kurssi opettaa miten tehdään napakka D-äänne. Jos lapselta puuttuu myös L-äänne, kurssi ei sovi teille.

3) Lapsi osaa jo ärrän täryn mutta ei osaa viedä sitä puheeseen, se tulee liian puristeisena tai drr täryn kauttta, sopiiko kurssi meille?

Sopii tietyin ehdoin. Väärin ja liian paineisesti opittu drr tai rr täryn muuttamiseen täytyy yleensä tehdä todella iso työ, eikä yhdellä taikatempulla päästä eteenpäin. Silloin, jos ette ole valmiita opettelemaan ärrää ns. alusta asti kunnolla, niin teidän ei kannata osallistua tälle kurssille.

Olen saanut useammalta tällaiselta perheeltä viestiä, että harjoitukset tuntuvat turhauttavilta koska lapsi osaa täryn. Ymmärrän tämän turhauman, mutta samalla kerron, että paineinen täryn ongelmana on aina leuan hallinnan pulmat ja kielen laipeiden voimattomuus. Painenen täry tehdään leuan voimalla, ei kielen laipeiden voimalla kuten rennossa ärrässä. Jos lapsella on paineinen täry, silloin täytyy yleensä aloittaa kokonaan alusta. Jos tämä ei kuulosta teille sopivalta, kurssi ei ole teitä varten.

4) Kauanko materiaalit ovat nähtävilllä? 

Sinulla on oikeus materiaalin käyttöön 4kk oston jälkeen. Tässä ajassa on runsaasti aikaa harjoitella. Keskimäärin tutkimusten mukaan yksittäisen äännevirheen korjaamiseen menee noin 3 kuukautta.

5) Sopiiko kurssi kouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille?

Jos lapsi on vuosia jo harjoitellut ärrää, suosittelemme ainakin puheterapeutin tapaamista kertaalleen ennen Ärräkurssin aloitusta.

6) Miten tämä kurssi eroaa Äännekoulun 3kk nettiterapiajaksosta? 

Tämä on täysi itseopiskelukurssi eikä kurssiin sisälly missään vaiheessa puheterapeutin henkilökohtaisia ohjeita tai neuvontaa. Jos haluat tulle nettiterapiaan, ota yhteys katja@aannekoulu.fi

Copyright 2019 - Äänneloikka Oy - Kaikki oikeudet pidätetään

KÄYTTÖEHDOT