(09) 4272 7949

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) aannekoulu.fi

Keskity puheterapeutin työhön ja anna tukitiimin auttaa käytännön  asioissa

Etsimme vakiintuneeseen liiketoimintaamme puheterapeutteja. Tutustu oheisien linkkien kautta tällä hetkellä avoinna oleviin työpaikkoihimme.

Turku

Etsimme puheterapeutteja Turun tiimiin.

+ Eerikinkatu 6, Turku

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Oulu

Etsimme puheterapeutteja Oulun tiimiin.

+ Technopolis, Oulu, Kontinkangas

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Myyrmäki

Etsimme puheterapeutteja Myyrmäen tiimiin.

+ Liesikuja 4, Myyrmäki, Vantaa

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Tapiola

Etsimme puheterapeutteja Tapiolan tiimiin.

+ Revontulentie 8, Tapiola, Espoo

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Tampere

Etsimme puheterapeutteja Tampereen tiimiin.

+ Insinöörinkatu, Tampere

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Lahti

Etsimme puheterapeutteja Lahden tiimiin.

+ Vapaudenkatu, Lahti

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Jyväskylä

Etsimme puheterapeutteja Jyväskylän tiimiin.

+ Yliopistonkatu, Jyväskylä

+ Aloitus sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Avoin hakemus

Osa- tai kokoaikainen puheterapeutti

Missä sinä asut? Meillä voi tehdä etänä terapiaan mistä vain

+ Aloitus: Sovittavissa

Hakemuslomake scrollaa alas

Ammatinharjoittajana Äännekoulussa

Kehity puheterapeuttina meidän avullamme

Emme oleta, että osaat kaiken kun, aloitat työsi meillä. Tärkeintä on, että tulet sellaisena kuin olet ja sinulla on innokas, utelias mieli.

Yhteisöllinen työtapa ja toimiva kollegiaalisuus

Säännöllinen työnohjaus mahdollistaa sen, että asiakkaat ovat yhteinen asia, etkä jää koskaan yksin. Lisäksi myös jatkuva salainen ”helppikanava” jossa voit kysyä akuutteja asioita kollegoilta. Kokeneet terapeutit tukevat nuorempia kollegoita, se on kunnia-asiamme.

Joustava ja sujuva työympäristö

Tukitiimi toimii puheterapeuttien työn tukena. Silloin sinä saat paneutua asiakastyöhön ja tukitiimi auttaa sekä tukee sinua eri tehtävissä.

Meillä on käytössä kattava digi- ja fyysinen materiaalikirjasto ja kirjastoa täydennetään tarpeen mukaan.

Työ joustaa omien tarpeidesi mukaan. Meidän erilaiset terapiapalvelumuodot mahdollistavat sinulle todella joustavan työn. Sinun on mahdollista tehdä etä-, lähi- ja nettiterapiaa. Saat vaikuttaa asiakaspalettiisi eikä meillä ole asiakastavoitteita.

Syventynyt osaaminen – kouluttautuminen on meille tärkeää

Investoimme n. 2 % joka vuosi budjetistamme henkilökunnan koulutukseen. Järjestämme sisäisiä koulutuksia ja webinaareja sekä lisäksi käytössäsi on useita verkkokoulutuksia.

Kehitä työtä kanssamme sekä ohjaudu sinulle tärkeään rooliin

Voit osallistua moniin menossa oleviin kehityshankkeisiimme omien resurssiesi mukaan. Kun kerrot meille, millaista roolia haluaisit tehdä omassa työssäsi, voit ohjautua hiljalleen sitä kohti. Me tuemme sinua siinä.

Syvällinen perehdytys työhön

Meillä on valmiit toimintamallit niin nettiterapiaan, etä- kuin liveterapiaankin. Perehdytämme teknologian käyttöön eli sitä ei tarvi missään nimessä pelätä. Eräs meille töitä tekevä puheterapeutti kertoi että kun hän tulee tietokoneen lähelle, se sammuu. Silti työt meillä on onnistuneet mukavasti ja ollaan saatu koneetkin pysymään käynnissä. Meillä on olemassa oma tekninen tuki, joka auttaa puheterapeutteja heti, ei viikkojen päästä

Yrityskulttuurimme pohjautuu läpinäkyvyyteen ja työntekijää lähellä olevaan päätöksentekoon

Meillä hierarkia on viety minimiin, ei ole olemassa esihenkilöitä, vaan tukihenkilöstöä. Toimimme Teal organisaation mallilla, joka tarkoittaa sitä, että päätöksenteko on hajautettua ja läpinäkyvyys itseisarvo.

Perinteistä käskyvaltaan ja pyramidihierarkiaan perustuvaa johtamista ja esimieskerrosta ei ole, vaan tekeminen perustuu itseohjautuvuuteen koko organisaation tasolla. Olemme täysin läpinäkyvä organisaatio eli kaikki työntekijät näkevät talouslukumme, ja saavat olla mukana päättämässä siitä, mihin rahavirtoja suunnataan.

Meille tärkeää on, että olet avoin kokeilemaan erilaisia työtapoja. Kehitämme kuntoutustapaamme ihan joka päivä, ja haluamme tehdä työtä joka todella vaikuttaa asiakkaidemme arkeen. Kiinnostus epäselvään puheeseen, syömiseen, puhumattomuuteen tai viivästyneeseen puheenkehitykseen on toki tärkeää, mutta meillä puheterapeutti törmää monenlaisiin asiakasryhmiin ja haasteisiin.

Meillä ei tarvitse pelätä että teet virheitä. Teemme puheterapeuttien kesken yhdessä asioita ja kehitymme paremmaksi. Olemme 100% tukenasi, olit sitten jo vanha tekijä tai urasi alkuvaiheilla.

FAQ

Ohessa vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kuinka monta puheterapeuttia teillä on töissä?

Meillä on ympäri Suomea jo yli 100 puheterapeuttia.

Vaaditaanko pitkää työkokemusta puheterapeutin työstä?

Ei, haluamme ehdottomasti tukea nuoria kollegoitamme kasvamaan ja kehittymään. Meillä on hyvä tukijärjestelmä tätä varten.

Millaista tukea saan työhöni?

Kun aloitat meillä, saat oman luotsin joka auttaa sinua käymään taloksi ensimmäisen kolmen kuukauden ajan. Sinulla on mahdollisuus osallistua pienryhmätyönohjaukseen, jossa saat apua ja tukea asiakatyöhösi. Meillä on myös vapaaehtoista mentoriparitoimintaa.

Arjen työssäsi sinua tukevat assistentit, jotta saat keskittyä omaan ydintehtävääsi: puheterapiaan.

Miten tässä työssä tienaa? Mikä on palkka?

Meillä on käytössä provisiopalkkamalli. 

Provisiopalkalla keskimäärin puheterapeuttimme tienaa n. 3500-6000 e kuukaudessa. Tämä toki vaihtelee oman työtahtisi mukaan, joten jopa  tuhat euroa parempi, tai matalampi ansiotaso on täysin mahdollinen. Provisiopalkkainen työntekijä ottaa vähän enemmän riskiä ansiotasostaan, mutta samalla voi tienata todella hyvin.

 

Onko minimiterapiamääriä, eli päätättekö te kuinka monta terapiaa pitää tehdä viikossa?

Provisiopalkkainen työntekijä saa vaikuttaa omaan työmääränsä. Sinä määräät kalenteristasi, asiakkaat joiden kanssa teet töitä, ja miten ja missä teet töitä.

 

Millaiset tilat teillä on?

TIlamme on suunniteltu puheterapeutin työn tarpeisiin. Tiloissa on terapiahuoneiden lisäksi tilaa kirjoittaa lausuntoja ja rauhallista tilaa soittaa puheluita. Tiloissamme on kattavat materiaalivarastot joita täydennetään tarpeen mukaan. Jokaisen toimiston lähellä on puheterapeuteille riittävästi parkkitilaa.

Millainen on työterveyshuoltonne?

Äännekoulun työterveyspalvelut tuottaa Täsmä työterveys. Työterveyspalveluihin kuuluu lakisääteinen, ennaltaehkäisevä ja työkykyä ylläpitävä toiminta kuten neuvonta ja ohjaus sekä työkykyongelmat ja kuntoutusasiat. Lakisääteisen osuuden lisäksi työterveyspalveluita täydentää etäsairaanhoito ja tiettyjen edellytysten täyttyessä kattava hoitokuluvakuutus.

Jos tulee provisiopalkalle niin onko silloin ammatinharjoittaja eli kerääntyykö lomia tai saako sairaspäivärahaa?

Provisiopalkkamallissa et ole ammatinharjoittaja vaan ihan tavallinen työntekijä. Sinulle kertyy ihan normaalisti lomapalkkaa ja saat korvauksen sairaspäivistä.

Millaisia työsuhde-etuja teillä on ja miten ylläpidätte työhyvinvointia?

Paras työsuhde-etumme on joustava työ, johon saa runsaasti kollegiaalista tukea niin mentoroinnin kuin työnohjauksenkin avulla. Tämän lisäksi tarjoamme työntekijöillemme kriisitilanteisiin kriisiapua (esimerkiksi erittäin vaikeat asiakastapaukset tai oman elämän kriisit kuten vaikka avioerot tai läheisten kuolemat).

Meillä voi jäädä tilapäiselle hoitovapaalle jos lapsi sairastuu, ja sairaan lapsen hoitoa varten, voi tilata myös hoitajan Pilke-kotihoidosta.

Työsuhde-edut meillä valitaan tarjotinmallilla. Voit valita epassi flexin, epassi lounaan, työsuhdepolkupyörän tai Bookbeatin välillä. Työsuhde-etujen arvo on 150 € (vähintään 80 h/kk työskentelevät) tai 50 € (alle 80 h/kk työskentelevät).

Etujen piiriin pääset, kun koeaikasi on päättynyt. Mikäli koeaikasi päättyy siten, ettet ehdi mukaan tammikuun etujen jakoon, seuraava jakopäivä on elokuussa. Saat silloin etujen määrän suhteutettuna jäljellä oleviin kuukausiin, esim. jos koeaikasi päättyi helmikuussa, saat elokuun jaossa etuja 10 kuukauden osalta.

Seuraamme työntekijödemme työnhyvinvointia joka toinen kuukausi kyselyjen avulla. Pidämme virkistyspäiviä toki, mutta tärkeintä on että se ihan perusarki sujuu.

Miten työaikaa seurataan?

Meillä on lakisääteinen työajanseuranta. Jokainen on vastuussa itse siitä, että säännöllisesti pitää omasta työaikakirjanpidosta huolta.  Meidän periaatteisiin kuuluu se, että luotamme ihmiseen.

Kuinka monta lomapäivää on vuodessa ja onko teillä tes käytössä?

Perustamme työsuhteemme lakiin (esim. Vuosilomalaki ja työsopimuslaki) Lomapäivät kertyvät vuosilomalain perusteella. Meillä ei ole käytössä TESiä. Neuvottelemme aina työntekijöidemme kanssa hänelle sopivan paketin.

Onko teillä mahdollisuus moniammatillisuuteen?

Olemme yhtä Terapiatalo Nosteen kanssa. Meillä työskentelee puheterapeuttien lisäksi mielen haasteisiin erikoistuneita terapeutteja sekä toimintaterapeutteja.

 

Kuuluuko provisiopalkkamalliin kaikki materiaalit, puhelin ja tietokone yms?

Kyllä kuuluu. Tarvikkeita hankitaan terapeuttien tarpeiden mukaan.

Onko sairaan lapsen hoitaminen palkallista?

Sairaan lapsen hoitaminen on palkallista jos kyse on omasta alle 10 vuotiaasta lapsesta. Meillä on työsuhde-etuna Pilke päiväkotien sairaan lapsen kotihoitopalvelu, joten tarvittaessa voit tilata hoitajan kotiin ja mennä itse töihin.

Onko lomarahaa tai lomaltapaluurahaa?

Ei ole käytössä. Lomaltapaluuraha tai lomaraha on määritelty usein työehtosopimuksessa, työlaissa sitä ei mainita. Se, että meillä ei ole näitä käytössä, mahdollistaa reilummat palkat.

Kuinka usein teillä on työnohjausta?

Työnohjausta saa tarvittaessa noin kerran kuussa. Toimimme noin kuuden hengen pienryhmissä. Työnohjauksesta ei saa erillistä korvausta jos on provisiopalkalla. Työnohjaus ei ole pakollista vaan on työnantajan tarjoama lisäetu.

Miksi provisiopalkkalaisella on työsopimuksessa määritellyt tunnit, eikö saa päättää itse paljonko töitä silloin tehdään?

Työsopimuslain mukaan on merkittävä työtunnit työsopimukseen. On työntekijän etu on että tunnit merkitään työsopimukseen, silloin työnantajan on tarjottava tämän verran töitä. Työtunnit eivät määritä kuitenkaan asiakasmääriä. Ns. nollatuntisopimus on pulmallinen varsinkin silloin jos työ vähenisi yllättäen, silloin ensisijaisesti on tarjottava töitä niille joilla on tuntimäärät määritelty sopimukseen. Tuntimäärät sitovat siis myös työnantajaa.

 

Miten arkipyhät vaikuttavat palkkaan?

Arkipyhiä ei tarvitse korvata. Työnantaja ei velvoita koskaan työskentelemään arkipyhänä. Näitä ei kuitenkaan myös korvata työntekijälle. Poikkeuksena on Itsenäisyypäivä, joka on laissa määrätty palkallinen vapaapäivä, jos se sattuu normaaliksi työpäiväksi jolloin olisi muutenkin ollut töissä.

Ota yhteyttä ja katsotaan olisiko meistä Sinun työpaikaksesi

Rekryprosessimme on kevyt, tärkeintä on että Sinulla on sama arvomaailma kuin meillä.

Soita Janitalle jos haluat kysellä lisää työpaikoistamme!

Janita Tenhilä

Rekrytointijohtaja

040 6194280